top of page
  • Yazarın fotoğrafıGüven Bakırtaş

Toplantı Katili : Verimsiz Bir Toplantı İçin Başucu Kılavuzu - 2

Serinin birinci yazısında toplantıyı katletmek için genel kuralları ele almıştım. Gelin şimdi biraz daha derine giderek zaman kaybını ve gereksiz gerginlikleri doruğa çıkartalım. Ne dersiniz?

Karşınızda toplantı katilinin asıl macerası..


Evet toplantı başladı. İsimsiz, nedensiz, alakasız kişilere klişe bir başlangıçla sorular sordunuz ve rakamlar hariç lafı güzafları ettiniz. Bitti sanıyorsanız, bitmedi.

6. Konulara belirli bir zaman ayırmayın, hatta yeni bir konunun başladığını bile belirtmeyin.

Bırakın son konuda herkes içinden geçeni döksün. Hatta ortaya yeni konular da çıksın. Böylece herkesin bir biriyle farklı başlıklardan bahsettiği, seslerin yükseldiği mis gibi bir ortamı elde edersiniz.

7. Konu hakkında sonuca varıldıysa bile alınan kararı not almayın. Konuya eklemeler yapın.

Hasbelkader o aşamaya geldiyseniz ve herhangi bir konu müsbet bir sonuca ve karara bağlandıysa bile hala bir şansınız var. Konuya alakasız ama irrite edici bir ekleme yapın, bırakın yeni bir tartışma başlasın. Kararı not alan kimse olmadığına göre kaybedecek bir şey de yok nasıl olsa.

8. Kişisel ve gereksiz detaylara girin. Bu silahı olabildiğince sık kullanın.

Size biri net olarak geçen ayki ciroyu mu sordu? Neden cevap veresiniz ki? Mehmet Bey'in cirosunu sorsunlar önce.. dolardaki ani yükselişle de başlayabilirsiniz, sezonun kötü başlaması ile de. Hiç olmadı bittiği düşünülen konuya geri dönerek: "tamam o konuya geleceğim ama deminki konuda şunu da belirtmek lazımdı" diye devam edin.

9. Toplantıya sık sık ara verin.

Ne de olsa uzun ve yorucu bir toplantı oluyor. Olabildiğince sık aralar vererek bunu gidermek lazım. Bir de geri dönüşlerde, toplantının önceki seansında karara bağlanan konu başlıklarını ve kalan başlıkları da özet geçmezsek harika olur.

10. Konudan konuya atlayın, aklınıza bir şey geldiğinde sona saklamayın.

Giderler konuşulurken, cümlenize şunu ekleyin: "evet, giderleri azaltamamış olabiliriz ama geçen ayki kampanyamız başarılıydı, değil mi?"..işte ihtiyacımız olan yeni bir başlık. Hatta şunu da söyleyebilirsiniz : "aklımdayken ne oldu şu personel yemeği?

Hmmm...

Bir ara toplantıdaydık, ne oldu sahi?​ :)


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page