top of page
  • Yazarın fotoğrafıGüven Bakırtaş

İletişim Eğitimine İhtiyacımız Var Mı?

Güncelleme tarihi: 6 Nis 2020

300.000 yıldır bildiğimiz anlamıyla iletişim kuruyoruz artık bu işin ustası olmamız gerekmez miydi?


İletişim, en az üç yüz bin yıldır hayatımızda olan bir kavram. Bu kavram özellikle 20. yüzyılda değer görmeye başladı. Üzerine iletişim fakülteleri kurulup senelerce eğitim verildi. Dahası günümüzde şirketlerde birçok departmanın adı, içeriği ya da sürecini oluşturuyor. Kurumsal iletişim departmanı, müşteri iletişim süreçleri gibi. "Dil insanı vezir de eder, rezil de" deyişindeki "vezir" kelimesi iletişimin iş yaşantımızda, kariyerimizde ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.


Şirket iletişim eğitimi neden gerekli olsun ki?

Hadi bireysel anlamda iletişim çok önemli de, şirkette neden iletişim eğitimi almalıyız? diye düşünüyor olabilirsiniz. Hemen cevap verelim: iletişim eğitimi, kurumsal eğitimler içerisindeki en temel noktayı oluşturur. Ofiste çalışıyorsanız yan masadaki arkadaşınızla iyi geçinmek için iletişime ihtiyaç duyarsınız; sahada çalışıyorsanız etkili iletişim ile işlerinizi önemli ölçüde kolaylaştırırsınız. Orta seviye bir uzmansanız müşterinizle; üst düzey yöneticiyseniz ekibinizle etkili iletişim kurmak durumundasınız.


Etkili iletişim eğitimi işe yarar mı?

Uzun yılların deneyimi ile şunu söyleyebiliriz; etkili iletişim eğitimi almış bireyin farkındalığı ile almamış bireyin hayata bakışı arasında ciddi ayrımlar oluşuyor. Üstelik eğitimli birey günlük hayatta daha fazla empati kurup, daha yüksek bilinçle hareket ediyor. İkna teknikleri kullanarak işleri daha kolay çözebiliyor, hipnotik cümle kalıpları ile daha başarılı oluyor, etkin soru sorma yetkinliği ile daha hızlı çözümler oluşturabiliyor.


Hangi iletişim eğitimleri daha etkili oluyor?

İletişimin ne olduğunu, tarihini, terminolojisini anlatan eğitimlerden uzak durmak çok daha faydalı. Bunun yerine nasıl etkili iletişim kuracağımızı, hangi iletişim tekniklerini nerede kullanacağımızı uygulamalı olarak gösteren iletişim eğitimleri tercih edilmelidir. İletişim: Pozitif Bir Başlangıç bu konudaki en yetkin eğitimlerden biridir.


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page